fbpx
Iiro Säilä | | Ajankohtaista

Sähköinen kaupparekisteriote muuttuu maksuttomaksi 1.8.2022

Yritysten ja asunto-osakeyhtiön sähköinen kaupparekisteriote muuttuu maksuttomaksi 1.8.2022 alkaen. Jatkossa maksuttoman sähköisen kaupparekisteriotteen saa ladattua PRH:n Virre-palvelusta.

Mitä tietoja kaupparekisteriotteelta näkee?

Kaupparekisteriotteelta näkee yrityksestä paljon hyödyllistä tietoa sekä sen, milloin kyseiset tiedot on viimeksi päivitetty. Kaupparekisteriotteella on muun muassa yrityksen toiminimi, yrityksen toimiala ja tilikausitiedot. Lisäksi yrityksen kaupparekisteriotteelta näkee yrityksen vastuuhenkilöt, yrityksen edustamiseen oikeutetut henkilöt ja yrityksen tilintarkastajan tiedot. Myös mahdolliset vireillä olevat yritysjärjestelyt, aputoiminimet ja osaketiedot merkitään kaupparekisteriotteelle.

Mihin kaupparekisteritietoja voi hyödyntää?

Kaupparekisteriotteen tietoja voi hyödyntää moneen eri tarkoitukseen. Kaupparekisteriotteelta voi esimerkiksi selvittää kenellä on oikeus allekirjoittaa yhtiötä koskevia sopimuksia ja sitoumuksia. Kaupparekisteriotteelta näkee myös hyödyllistä historiatietoa kuten yrityksen iän ja sen, onko yrityksen edunsaajatiedot ja tilinpäätökset rekisteröity asianmukaisesti. Lisäksi kaupparekisteriotteelta näkee mikä on yrityksen tilikausi.

Lataa oma kaupparekisteriotteesi ja varmista oman yrityksesi kaupparekisteritietojen ajantasaisuus

Kaupparekisteriotteen muuttuminen maksuttomaksi lisää kaupparekisteritietojen läpinäkyvyyttä ja yritysten mahdollisuutta hyödyntää sidosryhmäyritysten kaupparekisteritietoja. Mikäli oman yrityksen kaupparekisteritietojen tarkistamisesta tai päivittämisestä on kulunut aikaa, on nyt hyvä hetki tarkastaa oman yrityksen kaupparekisteritietojen ajantasaisuus Patentti- ja rekisterihallituksen Virre-palvelun maksuttoman otteen avulla.

Kaupparekisteriotteen tiedot on hyvä pitää jatkuvasti ajan tasalla. Me Gallantilla autamme mielellämme, jos kaupparekisterin tiedot tai niiden päivittäminen herättää kysymyksiä.

Iiro Säilä | Financial Advisor

Jätä yhteydenottopyyntö, niin me autamme!