Löydä nopeasti osaava interim CFO talouspäällikön, talousjohtajan, controllerin tai CFO:n lomien sijaiseksi, uuteen hankkeeseen tai henkilövaihdoksen tueksi

Löydä nopeasti osaava interim CFO talouspäällikön, talousjohtajan, controllerin tai CFO:n lomien sijaiseksi, uuteen hankkeeseen tai henkilövaihdoksen tueksi

Ulkopuolinen tekijä tuo yritykseen myös ajankohtaista uutta tietoa ja kehittää prosesseja.

Gallantilta löytyvät talousalan ammattilaiset, joilla vahva tausta ja monipuolinen talouden ja raportoinnin osaaminen. Ammattitaitoinen sijainen pystyy myös omaksumaan uusia asioita helposti ja kehittämään yrityksen taloushallintoa sijaisuuden aikana. Sijaisuudet ovat keskimäärin puolen vuoden pituisia vaihdellen parista kuukaudesta reiluun vuoteen.

Talouden johtamisen tehtäviin tarvitaan talouden ja raportoinnin vahvaa osaamista. Myös järjestelmäosaaminen nousee merkittävään rooliin, Gallantin Advisory Services -liiketoiminnan operatiivinen johtaja Terhi Porkka korostaa.

– Joskus myös sijainen sairastuu. Kun apua on hankittu meiltä, yritys saa varmuuden, että työt tulevat varmasti hoidettua ajallaan kaikissa tilanteissa. Kun kyse on pitkäaikaisesta sijaisuudesta, saadaan myös sijaisen loman ajaksi tekijä. Tällöin yrityksessä on yksi huoli vähemmän, Porkka jatkaa.

Gallantilta löytyy talousalan ammattilainen kesäloman sijaiseksi, mutta myös pitkäaikaisiin sijaisuuksiin.

– Henkilö saattaa olla poissa jopa vuoden sairauden vuoksi. Tällöin haetaan apua Gallantilta, koska nopealla aikataululla ei useinkaan ole mahdollista saada rekrytoitua uutta ammattilaista.

Tällä hetkellä on menossa työpaikanvaihtobuumi. Kun irtisanomisaika on lyhyt, uutta ammattilaista ei aina ehditä rekrytoimaan ajoissa. Talouden raportoinnin pitää kuitenkin pyöriä tälläkin välin.

Kokenut interim CFO nopeasti

Gallantilta löytyy nopeasti uusi ammattilainen varmistamaan talouden prosessien toimivuus aikataulujen mukaisesti. Vakituisen henkilön vaihtuessa rekrytointi kannattaa tehdä huolella ja tässä muutostilanteessa löytyy väliaikainen apu Gallantilta. Interim-roolin päätteeksi saamme myös varmistettua uuden henkilön perehdytyksen.

– Parhaimmillaan toimeksiannosta on sovittu perjantaina ja uusi talouspäällikkö on ollut jo maanantaina töissä. Ideaali tilanne on kuitenkin se, että asiakas ottaa yhteyttä jo varhaisessa vaiheessa. Suunnitelmallisuuden avulla saadaan paras mahdollinen tulos, Porkka vakuuttaa.

Gallantin Advisor-tiimi on monipuolinen. Osaajia löytyy kirjanpitoon ja tilinpäätöksen tekoon, raportointiin, konsernilaskentaan, talouden ennustamiseen ja seurantaan. Osa on suuntautunut enemmän järjestelmäosaamiseen, osalla on vankka kokemus talousjohtamisesta.

Gallantin osaajien kokemus vaihtelee muutamasta vuodesta yli 15 vuoteen. Gallantilla varmistetaan aina, että projektiin tulee oikea henkilö oikeanlaisella osaamisprofiililla.

Sijaisuus tuo taloushallintoon uutta osaamista

CFO:n, talouspäällikön ja talousjohtajan tehtävät vaihtelevat yrityksestä toiseen riippuen mm. yrityksen koosta ja rakenteesta. Tehtävät vaihtelevat sisäisestä ja ulkoisesta laskennasta talouden johtamiseen, konsernilaskentaan sekä ennustamiseen ja raportointiin johdolle, hallitukselle sekä omistajille.

– Hoidamme paljon myös ulkomaisten konsernien tytäryhtiöiden raportointia vakituisesti sekä myös interim-projekteina. Talouden raportointiohjeet ja -aikataulut tulevat tällöin ulkomaiselta emoyhtiöltä, Porkka kertoo.

Ulkopuolinen tekijä tuo yritykseen myös ajankohtaista uutta tietoa ja kehittää prosesseja.

– Monesti talouden prosesseista ei ole yrityksessä ajantasaisia manuaaleja, kirjallisia ohjeita. Esimerkiksi laatustandardit voivat edellyttää ohjeita, jotka laadimme projektin aikana. Kun uuden osaajan rekrytointiin menee monesti kolme-kuusi kuukautta, pystymme myös hyvin perehdyttämään uuden työntekijän. Uuden henkilön on helppo aloittaa työt, kun tehtävistä on kirjallinen manuaali. 

Porkka muistuttaa, että talouden prosesseja on helppo kehittää, kun asioita katsotaan ulkopuolisin silmin.

– Näin on aina tehty ennenkin -ajatus ei aina päde, sillä maailma muuttuu ympärillämme nopeaa tahtia.

Apua pörssiyhtiöiden raportointiin

Pörssiyhtiöiden talouden prosessit perustuvat tiukkoihin prosesseihin ja aikatauluihin. Aikatauluissa ei ole joustovaraa ja prosessien tulee toimia myös yllättävissä tilanteissa sekä lomakausien aikana.

– Pörssiyhtiöiden taloustiimi vastaa raportoinnin laatimisesta aikataulun mukaisesti. Gallantilta löytyy laajasti osaamista controlling-tehtäviin, konserniraportointiin ja talouden raportointiin liittyen. Näin pörssiyhtiöissä voidaan varmistaa, että esimerkiksi kvartaaliraportointi tai osavuosikatsaus saadaan valmiiksi ajallaan.

Myös uusien järjestelmien käyttöönotot ovat Porkan mukaan hankkeita, joihin tarvitaan usein käsipareja tai ulkopuolista osaamista – tai sitten asiakkaan oma osaaja hyppää mukaan projektiin ja hänelle tarvitaan sijaista.

Ansaittu loma varmistaa jaksamisen

Lomien siirtäminen tai jopa lomien pitämättä jättäminen on vaarallista. On työnantajan velvollisuus huolehtia, että vuosiloma pidetään lain sallimissa rajoissa. Vuosiloman tehtävä on suojata työntekijää.

–  Hyvä yrityksen johto täyttää lakisääteiset velvoitteensa ja varmistaa työntekijän oikeudet vuosilomaan. Palautuminen on merkittävä työhyvinvoinnin tekijä. Jokaisen yrityksen on varmistettava henkilöstön jaksaminen, Porkka korostaa. 

Kun jaksamisesta ei huolehdita, sillä on suorat vaikutukset työviihtyvyyteen ja -motivaatioon.

– Tämä johtaa helposti siihen, että työntekijä vaihtaa työpaikkaa. Hyvin palautunut henkilö saa enemmän aikaiseksi, pystyy tarttumaan uusiin asioihin ja oppimaan uutta.

Haluatko kuulla lisää palvelusta? Jätä meille yhteydenottopyyntö!

 

Lue lisää palvelustamme

Aiheeseen liittyvät julkaisut

Ota yhteyttä

Heräsikö kysymyksiä palveluistamme tai ratkaisuistamme? Ota yhteyttä. Tulemme yrityksesi tueksi niin muutostilanteisiin, kasvuun kuin arkeen.