fbpx
Gallant | | Blogi, HR

Valokeilassa HR Advisor Mira Mäkinen

Rohkea rokan syö – tai ainakin juo kahvit hyvässä porukassa! Tänään parrasvaloihin astuu Mira, jonka mielestä on uskallettava ehdottaa asiakkaalle uusiakin juttuja. Siinä häntä tukevat työkaverit.

Moi Mira! Aloitetaanpa alusta: millainen oli sinun polkusi Gallantille?

Moikka! Tein jo sosionomiopintojen aikana HR- ja työnjohtotehtäviä äitini henkilöstövuokrausyrityksessä. Olen sen jälkeen työskennellyt eri organisaatioiden lisäksi omassa yrityksessä, kunnes lopulta tulin Gallantille. Aloitin täällä maaliskuussa 2022. 

Mitä kaikkea olet sen jälkeen ehtinyt tehdä?

Kiteytetysti sanottuna huolehdin, että yritykset noudattavat lakeja henkilöstöhallinnon näkökulmasta. Toisaalta olen myös mahdollistaja. Toimin esimerkiksi järjestelmien pääkäyttäjänä ja vastaan sairauspoissaoloista. Kehitän sisäistä HR:ää ja sparrailemalla asiakkaiden esihenkilöiden ja liiketoimintajohtajien kanssa saan olla heille tukena. Kädet savessa olen ollut alusta saakka, mutta hymyssä suin, totta kai!

Kuulostaa tosi mielenkiintoiselta! Mikä sitten on työssäsi parasta?

Pääsen haastamaan itseäni mielenkiintoisilla kysymyksillä, jotka sisältävät usein lakitulkintaa ja toimialaosaamista. Minulla ei ole syvätuntemusta kaikkiin asioihin, joten joskus pitää hakea tietoa ja opiskella itse. Saan myös aina talon omilta kovilta asiantuntijoilta apua.

Jos työkaverit tukevat arjessa, miten Gallant tukee työssä kehittymistä?

Meillä saa aina osallistua koulutuksiin. Tänä vuonna on esimerkiksi tullut voimaan useita lakimuutoksia ja olen voinut opiskella niitä webinaareista ja itsenäisesti.

Entä millainen yrityskulttuuri Gallantilla on?

Minua tuetaan siinä, että voin ehdottaa asiakkaille uusia asioita. Gallantilla ei jätetä hommia tekemättä uskalluksen puutteen takia. Meillä on lupa tehdä virheitä ja oppia niistä. Ihan johdosta alkaen viestitään, että tehkää vain rohkeasti. 

Vau! Entä miten Gallantin arvot näkyvät työssäsi?

Kyllä tuo rohkeus ja luotettavuus ovat pääasiallisesti ne meidän punaiset langat. Voin välittää näitä arvoja omalla tekemiselläni asiakkaille asti.

Mikä saa sinut tulemaan töihin joka päivä?

Täällä Tampereella tullaan työpaikalle lomapäivinäkin, koska työkavereiden näkeminen ja kahvittelu yhdessä on kivaa! Se kertoo oikeasti siitä, miten hyvä työyhteisö meillä on.

Teillä on varmasti usein kahvipannu kuumana! Mitä muita talon tarjoamia etuja arvostat?

Niitä on paljon, mutta sanotaan laajennettu terveyshuolto ja vapaa-ajan tapaturmavakuutus, sekä lounas- ja virike-etu. Täällä nähdään ihmisten arvo ja sitä halutaan tukea. Siksi myös uusista eduista saa vinkata eteenpäin esihenkilöille.

Siirrytään töistä vapaalle: mitä teet vapaa-ajalla?

Minusta on sohvaperuna kaukana! Olen usein metsälenkillä koirani ja mieheni kanssa, teen käsitöitä ja käyn välillä museoissa ja elokuvissa. Vapaa-aika menee kivasti myös nuorkauppakamaritoiminnassa, josta kylläkin joudun jäämään pian pois, nyyh!

Jos saisit minkä tahansa supervoiman, mikä se olisi?

Olen maailman huonoin aikatauluttamaan asioita. Siksi haluaisin pystyä teleporttaamaan itseni paikasta toiseen silmänräpäyksessä. Näin voisin hypätä lomallekin nopeasti, viikonlopuksi vaikka Karibian lämpöön!

Siinäpä oiva apu kaamosaikaan! Sitten ihan viimeiseksi, kuka on oma supersankarisi?

Molemmat koirani, joista toinen on jo nukkunut pois. Nykyinen on yli-iloinen, eikä hänellä ole koskaan huonoa päivää. Hän myös tartuttaa iloa muihin. Entinen koirani taas oli erityisen lojaali. Oikea peruskallio. Häneen pystyi luottamaan kaikissa tilanteissa. 

Kiitos Mira kivasta juttutuokiosta! Ei suotta sanota, että koira on ihmisen paras ystävä.

Haluatko Miran ja muiden mahtavien Gallantilaisten auttavan liiketoimintaasi kasvamaan? Ota yhteyttä, niin pistetään homma käyntiin!