Valokeilassa Software Consultant Saara Kyrkkö

Valokeilassa Software Consultant Saara Kyrkkö

Tervetuloa tutustumaan kasvun supersankareihin!

Varsinainen monitoiminainen Saara hoitaa hoitaa Customer Success -tiimissä käyttöönottoja, mutta on ehtinyt Gallantilla käymään työuransa aikana jo lähes kaikki roolit läpi. Saaran monipuolinen tekeminen näkyy myös arjessa, jossa hoidetaan työn ohessa niin futismutsin roolit kuin Taekwon-Dotkin

Moro Saara! Kerrotko, miten päädyit Gallantille töihin?

Bongasin paikallistoimiston (silloinen Gylling Accounting) eräällä kauppareissulla vuonna 2018 ja laitoin avoimen työhakemuksen menemään. Ei mennyt kauaakaan, kun istuin Tampereella kirjanpidon hommissa. Olin silloin alanvaihtaja monipuolisen kiinteistöpalvelutuotannon maailmasta. Talous- ja henkilöstöhallinnon tehtävät olivat suuressa roolissa aiempaa työnkuvaani, ja tehtävissä karttui laaja ymmärrys erilaisten toimialojen arjesta. Se antoi vahvan alustan hypätä uuteen rooliin taloushallinnon alalla.

Mitäs kaikkea teet Gallantilla juuri nyt?

Lyhyempi lista tulisi kertomalla, mitä en vielä ole Gallantilla tehnyt… Aloitin kirjanpidossa, toimin välissä esihenkilötehtävissä ja organisaatiomuutoksessa siirryin nykyiseen järjestelmäasiantuntijan tehtävään kolmisen vuotta sitten. Tittelin puolesta hoidan Customer Success -tiimissä käyttöönottoja eli palvelun aloituksessa vastaan erilaisien valtuuksien aktivoinneista, ohjelmistojen avauksista ja asiakkaan ohjelmistokoulutuksista. Työssä tehdään saumatonta yhteistyötä kaikkien Gallantin toimintojen kanssa, joten on olennaista ymmärtää heidän toimintansa tarpeita. Varmistan, että he pääsevät tekemään työtään ongelmitta.

Organisaation sisällä työ pitää sisällään järjestelmien pääkäyttötehtäviä aivan laidasta laitaan. Olen mukana myös Gallantin omissa ohjelmistokehitysten projekteissa. Ne pitävät sisällään paljon erilaisten alustojen ja rajapintojen testausta, prosessien standardoimista ja erilaisten ohjeiden ylläpitoa. Teen lisäksi yhteistyötä myynnin kanssa ja tarvittaessa autan sisäistä laskutusta. Ja edelleenkin teen pienimuotoisesti kirjanpitoa.

Kuulostaa siltä, että tunnet Gallantin kuin omat taskusi! Mikä on mielestäsi parasta työssäsi?

Ehdottomasti monipuolisuus ja työn tekemisen vapaus. Se, kun pääsee tuntemaan flown. Tehtävät ovat muokkaantuneet pitkälti oman osaamisen ja kiinnostuksen mukaan. Nykyinen näköalapaikka ohjelmistokehityksessä tarjoaa haasteita jatkossakin, ja on hienoa olla kehittämässä uutta ”sormet mudassa” -mentaliteetilla.

Miten Gallant tukee työssä kehittymistä?

Oman osaamisen kehittäminen kuuluu olennaisesti työhön. Ala kehittyy nopeasti, joten ei voi jäädä paikoilleen kuvitellen osaavansa jo kaiken tarpeellisen. Kehitysprojektien myötä olen päässyt syventämään osaamistani laaja-alaisesti. Olen ihminen, joka oppii tekemällä. Kokeilen rohkeasti uusia asioita. Tekemisen tueksi etsin paljon lähdetietoa ja yhdistän sen käytäntöön.

Kasvun-supersankari-featured-Saara

Miten kuvailisit Gallantin yrityskulttuuria?

Rento ja rohkea. Uudet asiat otetaan ennakkoluulottomasti vastaan ja haasteiden edessä tsempataan toisiamme. On mukavaa, että johtoryhmäläiset ovat matalalla kynnyksellä tavoitettavissa. Ihan kuka tahansa talossa pääsee halutessaan mukaan vaikuttamaan ja kehittämään asioita – se kertoo avoimuudesta ja luottamuksesta tekijöitä kohtaan.

Wau! Miten sitten Gallantin arvot näkyvät sinun työssäsi?

Itseäni ohjaa vahvasti pyrkiminen parhaaseen laatuun ja ajatusmalli laittaa asiat kerralla kuntoon. Se on osa persoonaani, jota en pääse pakoon kotonakaan.

Avoimuus korostuu viestinnässä, kun käyttöönotoissa on monta toimintoa asiakkaan lisäksi mukana. On tärkeää, että kaikki tietävät missä mennään, jotta voimme sujuvasti siirtää palvelun tuotantoon alkuvaiheiden jälkeen. Myös sisäinen viestintä on tärkeää, jotta erilaisia työkaluja koskevat informaatiot tavoittavat niiden käyttäjät.

Kun tarjolla on useita ohjelmistoja ja tapoja palvelun toteutukseen, asiakkaan etu sekä kustannustehokkuus nousevat tärkeään asemaan. Näennäisesti edullinen ohjelmisto voi olla työläs tuotannollisesti, jolloin säästöä ei oikeasti synny. Myöskään turhasta ei kannata maksaa, jolloin on olennaista löytää juuri sopiva kokonaisuus asiakkaan tarpeisiin. Kun löydettyjen ratkaisujen kautta tulee eteen uutta, on hienoa löytää omaan työkalupakkiin lisää ”rakennuspalikoita”.

Mitä talon tarjoamia etuja arvostat eniten?

Etätyöskentelymahdollisuus on todella tärkeä. Laajat vapaa-ajalle ulottuvat vakuutukset ovat rahanarvoisia, sillä en tarvitse erikseen harrastuksen vaatimaa vakuutusta treeneihin. Myös E-passin lounas- ja hyvinvointiedut on ahkerassa käytössä.

Entä mikä on parasta Gallantilla?

Tiimikaverit ja oma esimies. Teams-keskustelujen meemit. Meillä on todella huikea tiimi, jossa etätöistä huolimatta ollaan aktiivisessa keskusteluyhteydessä joka päivä. Jaamme tietoa ja kohtaamme haasteita yhdessä. Kun yksi oppii uutta, sen ilo jaetaan kaikille. Päivittäinen huumori Gallantilla saa hymyn huulille ihan joka päivä.

Siirrytään töistä vapaa-ajalle. Mitä silloin tapahtuu??

Molemmat lapset harrastavat jalkapalloa, joten Futismutsin rooli on vahva. Jos en ole kannustamassa jälkikasvua kentän laidalla, ohjaan ITF Taekwon-Do:ssa junnuryhmää ja sen jälkeen treenaan itse. Oma treenaaminen lajissa keskittyy tällä kaudella kuntoutumiseen kevään leikkausoperaation jäljiltä, mutta eiköhän vielä joskus murskauslaudat mene taas rikki. Syksyllä on tiedossa lajin MM-kilpailut Tampereella ja siellä tulen olemaan aktiivisesti järjestelyissä mukana. Pokemon GO:n pelaaminen on myös hieman ryöstäytynyt käsistä eli viimeisetkin vapaa-ajan rippeet saa kulutettua sen parissa. Tylsää ei pääse tulemaan!

Mahtavaa, joukostamme löytyy oikea ninja! Jos saisit valita minkä tahansa supervoiman, mikä se olisi?

Kärsivällisyys, jonka luokittelen ehdottomasti supervoimaksi, olisi ihan tyhmä vastaus… Valitsen siis ajan pysäyttämisen ja kyvyn kelata sitä eteen- ja taaksepäin. Ja hyvänä kakkosvaihtoehtona olisi sellainen off-kytkimen hallinnointi, jolla saisi halutessaan yliajatteluvaihteen pään sisältä suljettua.

Sitten ihan viimeiseksi, kuka on oma supersankarisi?

Edesmennyt isoäitini. Hän eli pitkän elämän, jonka loppuvuosina otti haltuun älypuhelimet ja tekstiviestien lähetykset noin vaan. Hatunnoston arvoinen juttu, kun kyse on kuitenkin sota-ajat kokeneesta ihmisestä. Haluan itsekin 50 vuoden päästä olla sinut sen aikaisen teknologian kanssa, vaikka ihan varmasti soittelen lapsilleni IT-tukipyyntöjä vain kiusallani.

Kiitos Saara kivasta juttutuokiosta! 

Haluatko Saaran ja muiden mahtavien Gallantilaisten auttavan liiketoimintaasi kasvamaan? Ota yhteyttä, niin pistetään homma käyntiin!

Aiheeseen liittyvät julkaisut

Ota yhteyttä

Heräsikö kysymyksiä palveluistamme tai ratkaisuistamme? Ota yhteyttä. Tulemme yrityksesi tueksi niin muutostilanteisiin, kasvuun kuin arkeen.