Valokeilassa Head of Gallant Academy, PHT Salla Ylinen

Valokeilassa Head of Gallant Academy, PHT Salla Ylinen

Tervetuloa tutustumaan kasvun supersankareihin!

Tutkintoa tutkinnon perään! Palkanlaskijan tehtävistä johtoryhmään. Sallan urapolku Gallantilla on koskettanut melkeinpä kaikkia liiketoimintoja ja gallantilaisia. Vapaa-ajallaan Salla jättää suorittamisen muille, mutta valitsisi itselleen kuitenkin tehokkuutta huokuvan supervoiman. Arvaatko mikä se on? 

Moi Salla! Miten päädyit Gallantille töihin?

Muutin Pohjanmaalta Pirkanmaalle 2010-luvun alussa, ja muuttolaatikot roudasin Tampereelle lokakuun lopussa 2010. Gallantin (silloisen Gyllingin) Hämeenkadulla sijaitsevan toimiston ovista astuin sisään virallisesti 8.11.2010. Päädyin oikeastaan Gallantille siksi, että haastattelussa minulle tuli sellainen fiilis, että tässä yrityksessä on jotain erityistä. Haastattelussa kysyttiin toteemieläintä ja tunnelma oli muutenkin hyvin rento ja erityinen. Olisin saanut toisesta paikasta tutun ja turvallisen työn ja enemmän palkkaa, mutta päivääkään en kadu, että valitsin tämän hullunkurisen perheen.

Teit hyvän valinnan! Mitä kaikkea kuuluu työnkuvaasi?

Nykyinen tehtäväni on vastata Gallant Academyn kehittämisestä ja toiminnasta yhdessä kollegani Katri Savolaisen kanssa. Prosessi on vasta alussa, ja sitä tämä nimenomaan on, prosessi. Täysin valmista ei tule koskaan, koska osaamisen ja laadun vaatimukset kehittyvät ja muuttuvat. Ja siitä toisaalta tykkään valtavasti, että jokainen päivä on hieman erilainen ja opin samalla koko ajan itse uutta. Academy tukee koko Gallantia nimenomaan osaamisen kehittämisen ja laadunvalvonnan osa-alueilla. Mitä kaikkea työ tulee sisällään pitämään, niin tuskin edes vielä tiedän.

Gallantilla olen päässyt kokeilemaan jo melkein kaikkia tarjolla olleita tehtäviä – paitsi kirjanpitoa ja maksuhallintaa. Aloitin urapolkuni palkanlaskennan tehtävissä, olen toiminut useita vuosia sekä sisäisessä että ulkoistetussa HR-työssä, olen ollut monipuolisissa erilaisissa johtamistehtävissä, niin lähiesihenkilötyössä kuin osana johtoryhmääkin ja kehittänyt osaamista – myös kouluttamalla muita. Olen ollut suunnittelemassa ja toteuttamassa lukuisia eri projekteja ja kehittänyt itseäni matkan varrella.

Eniten koen olevani asiantuntija ja valmentaja. Olen saanut epäonnistua ja kokeilla, olen saanut vaihtaa työtehtäviä omien motivaatiotekijöitteni mukaisesti. Olen haastanut itseäni ja olen todennut, että tähän en pysty. Kaikessa mitä teen, tai olen tehnyt, niin tärkeintä on aina ollut avoimuus ja luottamus ja se, että pyrin aina asiakkaan parhaaseen.

Palkanlaskennasta johtoryhmään, wau! Mikä mielestäsi on parasta työssäsi?

Työ on itselleni aina ollut tärkeä asia elämässä. Työ tarkoittaa minulle sitä, että elämäni on turvattua ja vakaata. Se myös tarkoittaa sitä, että voin oppia ja kehittyä. Lisäksi työ on itselleni sosiaalinen paikka, jossa näen itselleni tärkeitä ihmisiä. Melkein kaikki elämäni tärkeimmät ihmiset liittyvät jollain tavalla työhön. Parasta työssä on se, että voin auttaa, ratkaista ongelmia ja oppia jotain uutta.

Miten Gallantin arvot näkyvät työssäsi?

Omassa päivittäisessä arjen kuplassani näkyy Gallantin arvot avoimuus ja luottamus erittäin lähellä koko ajan. Pyrin itse olemaan luottamuksen arvoinen ja niin avoin kuin se vain on mahdollista. Voin luottaa kollegoideni tekemiseen, uskallan antaa palautetta ja minulle uskalletaan antaa palautetta. Laatu on aina ollut lähellä sydäntäni, ja nykyisessä työtehtävässäni sen merkitys korostuu entisestään. Pyrin päivittäin rohkeasti tekemään erilaisia valintoja ja päätöksiä, olivat ne miten merkityksellisiä tahansa. Kannustan myös muita olemaan rohkeasti sellaisia, kuin he ovat.

Asiakkaan etu on Gallantin arvoista omasta mielestäni se arvokkain, koska oli kyse sitten sisäisestä tai ulkoisesta asiakkaasta, niin jos tuijotamme vain omaa napaamme ja teemme valinnat sen perusteella, mikä hyödyntää meitä itseämme eniten, emme koskaan tule näkemään isoa kuvaa ja kokonaisuutta kunnolla. Toivoisinkin, että jokainen miettisi aina, onko tietty teko, viesti tai toiminta asiakkaan edun mukaista.

Kasvun-supersankari-featured-Salla-Ylinen

Miten Gallant tukee työssä kehittymistä?

Gallant on aina kannustanut ja tukenut minua kehittymään ja kehittämään. Olen saanut suorittaa Gallant-urani aikana valmiiksi maisterin tutkintoni, PHT-tutkinnon, henkilöstöhallinnon erikoisammattitutkinnon, motivaatiovalmentajan sertifioinnin ja opettajan pedagogisen pätevyyden. Lisäksi olen saanut olla kehittämässä itseäni lukuisissa erilaisissa valmennuksissa ja koulutuksissa. Mikään asia ei ole kuitenkaan tullut kultalautasella tarjoiltuna, vaan taustalla on paljon omaa halua tehdä, omia valintoja ja rohkeaa uskallusta heittäytyä.

Salla, harrastatko tutkintojen keräämistä?! Huhhuh…
Miten kuvailisit Gallantin yrityskulttuuria?

Mielestäni ei ole olemassakaan täydellistä hyvän yrityskulttuurin reseptiä. Yrityskulttuuri rakentuu yrityksen omistajien, sen johtajien, työntekijöiden ja yrityksen historian, tilanteen ja osittain sattumankin vuorovaikutuksen tuloksena. Lopputulos on aina jollain tavalla uniikki. Kuitenkin siitä hetkestä, kun Hämeenkadun toimiston oven ensimmäisen kerran avasin, on kulttuurissa aina ollut pilkettä silmäkulmassa ja rento tunnelma. Ihmiset ympärillä ovat vaihtuneet, johtajat ovat vaihtuneet, kuitenkin tietty fiilis ja ilo on pysynyt. Joka päivä tietenkään ei voi aina olla hauskaa, sehän on inhimillistä. Joka päivä kuitenkin, kun toimistolla käyn, tapaan iloisia ihmisiä. Vahva fiilis yhdessä tekemisestä on läsnä, ja aina on uskaltanut kysyä.

Olen saanut olla ihminen ja olen saanut antaa palautetta. Aina en ole ollut kaikista päätöksistä samaa mieltä, tai en ole aina ollut tyytyväinen. Aina olen kuitenkin valinnut Gallantin ja ollut sen puolella. Gallantin kulttuurissa on minulle aina ollut läsnä hyvin matala hierarkia, ihmisiä on uskaltanut lähestyä ja apua on ollut saatavilla. Välillä on jopa ollut liiankin rentoa, kuitenkin on pyritty myös kehittymään ja oppimaan virheistä. Tiivistetysti voisin sanoa, että Gallantin yrityskulttuuri on kokeileva, muutosmyönteinen ja rohkea.

Mitä talon tarjoamia etuja arvostat?

Gallantin yksi tärkeimmistä eduista minulle on aina ollut osaamisen kehittämiseen panostaminen. Arvostan sitä, että työaikaa saa käyttää kehittämiseen ja kehittymiseen. Lisäksi arvostan sitä, että työtä saa tehdä hyvin vapaasti, eikä se ole aikaan ja paikkaan sidottua. Työnantaja tarjoaa myös erinomaiset puitteet sille, että voin keskittyä omaan hyvinvointiini.

Mikä on parasta Gallantilla?

Olen päässyt vaikuttamaan ja omalla panoksellani kehittämään Gallantin prosesseja. On ilo huomata, miten paljon omaa käden jälkeä ja työtä on yhä nähtävillä Gallantin jokapäiväisessä arjessa ja prosesseissa. On myös älyttömän hienoa todeta, että jotkut omat valinnat ja päätökset olivat ihan täydellisen huonoja, ja muutosten myötä on päästy parempaan. Parasta on se, että jatkuvasti pystytään muuttumaan ja viemään asioita eteenpäin rohkeasti. Muistan yhä kirkkaana sen ajan, kun kuoritin palkkalaskelmia käsin ja rei’itin palkka-aineistot mappiin. Tai tallensin vuosiarkistoja cd:lle. Paras oma onnistumiseni oli se, kun siirsin työpöydällä olleen paperisen työlistan yhteiseen verkkokansioon, eikä tarvinnut tuuraustilanteessa kävellä kollegan työpisteelle. Vielä parempaa on se, että ympärilläni kollegat ovat mitä parhaimpia ja pätevämpiä kuin minä, ja kehitys kehittyy entisestään.

Jos sitten siirrytään töistä muihin aiheisiin. Mitä tykkäät tehdä
vapaa-ajallasi?

Rentoudun, mm. kuuntelemalla musiikkia, podcasteja, lukemalla kirjaa, tapaamalla ystäviä, viettämällä aikaa perheen kanssa, katsomalla lempi tv-ohjelmiani tai pelaamalla lautapelejä. Vapaa-aika on sitä aikaa, kun ei tarvitse suorittaa ja saa tehdä juuri niitä asioita, joista tulee onnelliseksi.

Sitten taas vaikea kysymys: Jos saisit minkä tahansa supervoiman, mikä se olisi?

Haluaisin liikkua paikasta toiseen nopeasti. Olisi siistiä, jos ei tarvitsisi tuhlata aikaa siihen, että matkustaa. Säästän mielelläni askelia, joten tällainen supervoima olisi erinomainen apuväline siihen.

Kuka on oma supersankarisi?

Kaikki ihmiset ovat oman elämänsä supersankareita. Elämässäni on kuitenkin yksi supersankari, joka pyyteettömästi välittää niistäkin, jotka eivät sitä ansaitsisi. Hän pystyy tahdonvoimallaan tekemään isojakin elämäntapamuutoksia. Hän on loogisen päättelykyvyn mestari ja voin vain ihailla sitä halua oppia uutta ja halua kehittyä. Häneltä olen oppinut paljon välittämisestä ja siitä, että ihmiset ovat pahimmillaankin sen arvoisia, että heillä on oikeus hyvään elämään. Häneltä olen oppinut myös sen, että voin rohkeasti olla erimieltä ja saan tehdä elämässäni myös typeriä ratkaisuja, ilman että se vaikuttaa ihmisarvooni. Oma supersankarini on tuttavallisemmin iskä.

Kiitos Salla kivasta juttutuokiosta! 

Haluatko Sallan ja muiden mahtavien Gallantilaisten auttavan liiketoimintaasi kasvamaan? Ota yhteyttä, niin pistetään homma käyntiin!

Aiheeseen liittyvät julkaisut

Ota yhteyttä

Heräsikö kysymyksiä palveluistamme tai ratkaisuistamme? Ota yhteyttä. Tulemme yrityksesi tueksi niin muutostilanteisiin, kasvuun kuin arkeen.