Henkilöstöhallinnon ulkoistus tuo osaamista muutoksen toteuttamiseen

Henkilöstöhallinnon ulkoistus tuo osaamista muutoksen toteuttamiseen

HR:n ulkoistus tarjoaa ammattitaitoisen asiantuntijan yrityksen käyttöön.

HR:n ulkoistus väliaikaisesti tai pitemmäksi aikaa sopii kaikille yrityksille. Se on erinomainen ratkaisu, kun halutaan muutoksen toteuttamiseen ulkopuolista asiantuntijaa. Ulkoistus helpottaa resurssivajetta ja on keino keskittyä tekemään sitä, minkä osaa itse parhaiten.

Yrityksen menestys ja tulevaisuus pohjautuvat täysin henkilöstöön. Henkilöstö vastaa yrityksen palveluista, ratkaisee ongelmat ja luo uutta. Gallantin HR-asiantuntijat huolehtivat, että yrityksen henkilöstöllä on mahdollisimman hyvät lähtökohdat ja tuki toteuttaa menestyksekästä liiketoimintaa.

HR-palvelu auttaa seuraavilla henkilöstöhallinnon osa-alueilla:

 • Henkilöstöhallinnon tuuraukset eri tilanteissa
 • Esimiestyöskentelyn tuki
 • Neuvonta työlainsäädännössä
 • Työ- ja komennussopimukset
 • HR- ja palkanlaskennan auditoinnit
 • Henkilöstöstrategian ja -suunnitelman rakentaminen
 • Henkilöstöprosessien kehittäminen ja käytäntöjen luominen
 • Sisäisen yhteistyön ja esimiestyön kehittäminen​
 • Palkkahallinnon prosessien kehittäminen
 • Yhteistoiminta
 • Työsuhdeneuvonta: palkanlaskennan erityiskysymykset, TES-neuvonta, työterveyshuollon yhteyshenkilönä toimiminen
 • Työsuhdejuridiikka: työoikeusasiat, irtisanomiset, työsuhteen päättämiset, riitatilanteet​ ja neuvonta
 • Kansainväliset tilanteet: ulkomaalaiset työntekijät Suomessa, lähetetyt työntekijät, komennussopimukset, neuvonta
 • Henkilökohtaiset kehityssuunnitelmat ja tuki kehittymisessä​.

HR – ei kenenkään vastuulla?

Monessa yrityksessä henkilöstöhallinto ei kuulu kenenkään vastuulle, vaan sen eri osa-alueet ja tehtävät ovat vain ajautuneet tiettyjen työntekijöiden hoidettavaksi. Yrityksessä saattaa olla oma palkanlaskija, mutta muut henkilöstöhallinnon tehtävät on hajautettu usealle eri henkilölle, eikä henkilöstöhallintoa tai henkilöstöhallinnon johtamista hoideta koordinoidusti.

Usein henkilöstöasiantuntijat työskentelevät organisaatiossa yksin löytäen itsensä kamppailemasta työlainsäädännön tai henkilöstön jaksamisen ja kehittämisen viidakossa vailla mentoria tai sparraajaa. Gallantin HR Advisoreilla on laaja-alaista kokemusta henkilöstöhallinnon eri osa-alueilta ja tietoa ajankohtaisista lakimuutoksista ja säädöksistä.

HR-asiantuntijamme kartoittavat tilanteen ja ehdottavat soveltuvia ratkaisuja, oli kyseessä sitten lyhytaikainen projekti tai pitkäaikainen yhteistyö. Työskentelemme mielellämme myös teidän toimitiloissanne, mikäli se on tarpeen.

HR:n ulkoistus väliaikaisesti tai pitemmäksi aikaa sopii kaikille yrityksille. Se on erinomainen ratkaisu, kun halutaan muutoksen toteuttamiseen ulkopuolista asiantuntijaa. Ulkoistus helpottaa resurssivajetta ja on keino keskittyä tekemään sitä, minkä osaa itse parhaiten.

HR-palvelu tukee henkilöstöhallintoa

Toimitusjohtajalla tai muilla yrityksen johtajilla on usein kalenteri täynnä töitä, eikä aika riitä henkilöstöhallinnon tehtäviin. Luottamalla henkilöstöhallinnon tehtävät osaavalle kumppanille, resursseja vapautuu yrityksen ydinliiketoimintaan.

Henkilöstöhallinnon prosesseja ovat muun muassa perehdyttäminen, osaamisen johtaminen, henkilöstöviestintä ja palkitseminen sekä lakivelvoitteet, joista tulee huolehtia. Tyypillisesti apua haetaan ensin yhdelle osa-alueelle, mutta kumppanuutta syvennetään monesti yrityksen kasvaessa.

Yrityksessä on panostettava täysin ydinliiketoimintaan. HR-palvelu vapauttaa aikaa liiketoiminnan kasvattamiseen tai tuo henkilöstöhallintoon substanssiosaamisen, joka on Gallantin HR-asiantuntijoiden erityisosaamista.

HR-palvelu tehostaa yrityksen toimintaa ja säästää kuluissa

Henkilöstöhallinto edellyttää asiantuntemusta. Gallantin HR Advisorit varmistavat sen, että kaikki hoidetaan oikeaan aikaan, työlainsäädännön ja työehtosopimuksen mukaisesti.

Hyvin hoidettu henkilöstöhallinto ei kata pelkästään HR-prosesseja, vaan se tukee liiketoiminnan ja yrityksen strategian toteuttamista. Asiantuntijoillamme on kokemusta eri alojen yritysten HR-prosessien kehittämisestä ja niiden tuomisesta osaksi yrityksen strategiaa.

Selkeät prosessit henkilöstöhallinnossa ja palkanlaskennassa selkeyttävät toimintatapoja ja toiminta tehostuu. HR-palvelu tehostaa henkilöstöhallintaa ja tuo säästöjä resursseihin ja kustannuksiin.

Hyvin johdettu henkilöstö ja henkilöstöhallinto, joka on määritelty osaksi yrityksen strategiaa ja johtamiskäytänteitä, tukevat liiketoiminnan menestystä.

HR-palvelu väliaikaiseen tai pidempään yhteistyöhön

Mikäli tarvitset väliaikaista tukea, pidempiaikaista yhteistyötä tai jonkun auttamaan akuutissa hädässä, on henkilöstöhallinnon asiantuntija aina käytettävissäsi. Palvelun määrää ja sisältöä voidaan muuttaa joustavasti yrityksen tilanteen mukaan. HR-palvelu tukee yritystä sen kasvun vaiheissa.

HR-konsultointipalvelu tarjoaa apua muutostilanteisiin sekä silloin, kun liiketoiminta kasvaa nopeasti ja tarvitaan konsultointia henkilöstöhallinnon prosesseihin tai johtamiseen liittyen. HR-päällikköpalvelu toimii apuna silloin, kun tarvitaan jatkuvaa henkilöstöhallinnon osaamista ja strategista suunnittelua.

Kuinka voimme olla avuksi?

Jätä meille yhteydenottopyyntö, niin selvitämme, miten voimme parhaiten olla henkilöstöhallintonne tukena.

We got your back!

Kaikissa henkilöstöhallintoon liittyvissä asioissa asiantuntijamme ovat tukenasi. Ota yhteyttä, niin katsotaan, kuinka voimme olla avuksi.

Aiheeseen liittyvät julkaisut

Jenni Lehtola

Chief Culture Officer

Jenni Lehtola

Ota yhteyttä

Heräsikö kysymyksiä palveluistamme tai ratkaisuistamme? Ota yhteyttä. Tulemme yrityksesi tueksi niin muutostilanteisiin, kasvuun kuin arkeen.