fbpx

Yrityksen vakuuksien järjestely

Useimmiten uudelle rahoitukselle vaaditaan vakuus rahoituksen takaisinmaksun turvaamiseksi. Tyypillisiä vakuuksia ovat yrityskiinnitykset, takaukset, yrityksen omistaman kiinteistön tai muun yritysomaisuuden panttaaminen. Lisäksi vakuuksia voidaan myös järjestellä sitä mukaa kun luotot lyhenevät.

Haemme yrityksellesi tarvittaessa:

  • Yrityskiinnitykset
  • Finnvera-takaukset
  • Muut takaukset niitä tarjoavilta palveluntarjoajilta
  • Lisäksi hyödynnämme muun muassa EIR-takaukset osana rahoituskokonaisuutta

Yrittäjän henkilökohtaisten vastuiden vapauttaminen yhtiön velvollisuuksista rahoituksen järjestelyllä on usein mahdollista, jos suurin osa luotosta on maksettu.

Yrityksen vakuudet

Rahoittajat saattavat vaatia riskinsä pienentämiseksi vakuudeksi yrittäjältä henkilökohtaista omaisuutta, kuten osakepanttia, kiinteistökiinnityksiä, takausta tai muita vakuuksia. Rahoituksen takaisinmaksun ja yritysvarallisuuden kertymisen myötä peruste yrittäjän henkilökohtaiseen omaisuuteen kuuluvaan vakuuteen tai takaukseen vähenee. Tällaisessa tilanteessa vakuuden voidaan usein järjestellä uudelleen niin, että yrittäjän henkilökohtaiseen varallisuuteen kuuluvat vakuudet ja takaukset voidaan irrottaa yrityksen velvollisuuksista.

Laadimme yhdessä yrittäjän kanssa suunnitelman, miten ja millä aikataululla yrityksen vakuudet voidaan järjestellä uudelleen niin, että henkilökohtaiseen omaisuuteen kuuluva varallisuus saadaan eriytettyä yrityksen vastuista.