fbpx

Asiakkaan käytössä olevat palvelut:

Tilanteen tasalle ja askeleen edelle – nopeaa apua interim-talouspäällikköpalvelusta

Elämä voi yllättää myös taloushallinnossa. Kansainvälinen taloustavaroiden tukkukauppa Tammer Brands tarvitsi pikaista talouspäällikön sijaisuutta, joten Gallant otti tilanteen haltuun ja ylitti odotukset.

Kun yli 50 brändiä, 20 000 tuotetta ja 48 000 neliömetrin logistiikkakeskuksen omaava yritys tarvitsee taloushallintoonsa nopeaa apua, ei viivyttelylle ole sijaa. Ensimmäisen palaverin jälkeen Gallantin tehtävä oli selvä: Tammer Brandsin kirjanpidon viimeistely sekä tilinpäätöksen tekeminen. Interim-talouspäällikkömme ryhtyi välittömästi toimeen.

Kirjanpidon aineisto siirrettiin Tammer Brandsiltä Gallantille. Ensimmäinen työvaihe oli taustatutkimus, jossa aineistoon perehdyttiin sekä tarkistettiin niiden oikeellisuus ja mahdolliset täydennystarpeet. Edellisen vuoden kirjanpidon valmistuttua vuorossa oli tilinpäätöksen laatiminen. Tammer Brandsin taloushallinnon tiimi oli hyvin organisoitunut ja yrityksen taloustieto huolellisesti arkistoitu, mikä helpotti interim-talouspäällikkömme työtä. Onnistumisen kannalta tärkeää oli myös aktiivinen viestintä Tammer Brandsin taloushallinnon tiimin kanssa erityisesti ensimmäisinä viikkoina. Kokonaisuudessaan prosessi kesti noin 1.5 kuukautta, ja se tehtiin aloituspalaveria lukuun ottamatta etänä. 

– Käytännössä Gallantin interim-talouspäällikkö joutui aloittamaan tyhjästä laajan kokonaisuuden parissa, mutta onnistui ottamaan tilanteen nopeasti haltuun, kertoo Tammer Brandsin CFO Ilari Kosonen.

Havainnollista taloustietoa

Ajallaan toimitetun kirjanpidon ja tilinpäätöksen ohella tärkeää on se, kuinka ne laadittiin. Perusteellisen toteutuksen myötä selvitettyjä lukuja ei ainoastaan kirjattu vaan dokumentointiin sekin, mistä kukin luku muodostuu. Näin ollen tilinpäätöksen kokonaisuus jatkossa on helpompi hahmottaa ja Tammer Brandsin tuleva talouspäällikkö pääsee työssään hyvään alkuun.

– Gallantilta löytyi meille tehtävään kovatasoisen osaaja. Interim-talouspäällikkö hoiti työnsä erinomaisesti, mahdollistaen myös prosessien kehittämisen. Tämän kokemuksen perusteella teen mielelläni heidän kanssaan yhteistyötä jatkossakin, Ilari sanoo.

 

Jätä meille yhteydenottopyyntö, niin katsotaan olisimmeko me yrityksellenne sopiva kumppani