Skarta Energy

Skarta Energy

Muutosjohtajuutta uusiutuvan energian kehittäjän taloushallintoon

Uusiutuvaa energiaa kehittävä Skarta Energy tarvitsi tehokasta ja asiantuntevaa muutosjohtajaa taloushallintoon eikä käynnistettyjä rekrytointeja ollut aikaa odottaa loppuun. Yritys valitsi kumppanikseen Gallantin.

Energialla on suuri rooli koko yhteiskunnassa ja alan merkittävä vaikutus ilmastomuutokseen mullistaa koko toimialaa. Vastuullisuuden noustua trendiksi uusiutuva energia kiinnostaa ihmisiä yhä enemmän. Skarta Energy on osaltaan mahdollistamassa vihreää siirtymää ja toimii suomalaisen uusiutuvan energian kehittäjänä. Yrityksen tavoitteena on tehdä maastamme uusiutuvan energian edelläkävijä.

”Skarta Energy on uusiutuvan energian toteuttaja, kehittäjä ja ennen kaikkea tulevaisuudessa energian tuottaja”, kertoo varatoimitusjohtaja Vikke Saarelainen, joka vastaa yrityksen operatiivisesta toiminnasta.

Skarta Energy on alun perin NYABin perustama hankekehitysyhtiö, jonka pääomistajaksi tuli joulukuussa 2022 CapMan Infra. Silloin Skarta Energy tuli uudenlaisen tilanteen eteen ja joutui miettimään, millaista taloushallintoa yritys tulee jatkossa tarvitsemaan, kun yhtälössä on mukana hankekehitystä, operoivia aurinkopuistoja ja sähkönmyyntiä. Tätä hanketta vauhdittamaan tarvittiin ulkopuolisia resursseja.

Nopeasti asiantuntevaa apua

”Aloitimme rekrytoinnit, mutta totesimme, että meillä ei ole aikaa odottaa rekrytointien toteutumista, vaan hommat pitää saada heti liikkeelle”, kertoo Skarta Energyn talousjohtaja Kai Tihilä.

Skarta Energy alkoi kartoittaa tahoja, joilta löytyisi apua tilanteeseen ja sellainen löytyikin:

”Gallant valikoitui kumppaniksemme meille valitun asiantuntijan kokemuksen ja osittain myös hinnoittelun ansiosta. Gallantilta löytyi meidän tarpeisiimme sopiva paketti vauhdittamaan järjestelmäkäyttöönottoa ja uusien prosessien työstämistä yhdessä muun organisaation kanssa.”

”Yhteistyö sujui ensimmäisistä minuuteista alkaen todella hyvin. Meille valikoitunut asiantuntija otti todella hyvin oman roolinsa, loi hyvät suhteet meidän organisaatioomme, kirjanpitotoimistoomme ja valittuun järjestelmähankkeen toteuttajaan”, kuvailee Tihilä.

”Oli mukava seurata, kuinka nopeasti ja tehokkaasti Hannes otti homman haltuun. Myös positiivinen vire säilyi koko ajan ja puski prosessia eteenpäin”, komppaa Saarelainen.

”Muun organisaation hyytyessä ja vaipuessa epätoivoon hankkeen edetessä, Gallantin asiantuntija piti yllä positiivista virettä ja puski prosessia eteenpäin, jotta pääsimme lopulta hyvään lopputulokseen”, jatkaa Tihilä.

Työkalut liiketoiminnan kehityksen tueksi

Järjestelmän käyttöönoton alkuvaiheessa saatiin yhteistyössä rakennettua hyvät aihiot, joita Skarta Energyn on nyt mahdollista viedä omatoimisesti eteenpäin. Yhdessä saatiin kehitettyä toimintaprosesseja, joita organisaatiossa otetaan käyttöön vähitellen.

”Yhdessä kehitetyt työkalut ovat meillä jokapäiväisessä työssä liiketoiminnan kehityksen tukena ja apuna. Niiden avulla voimme tehdä parempia päätöksiä”, kiittelee Saarelainen.

Skarta Energylle yhteistyössä kumppanin asiantuntijuus ja nopeus ovat tärkeitä asioita. Kai Tihilän mukaan Gallant sopii yrityksille, joissa asiat pitää saada nopeasti haltuun:

”Gallantia suosittelemme, kun tarvitaan nopeasti asiat haltuun ottavaa ja osaavaa henkilöstöä, joka pystyy luomaan suhteet toimivaan organisaatioon. Gallantin toiminta vastaa juuri näihin haasteisiin.”

Vikke Saarelainen arvostaa Gallantissa lisäksi kysyä johtaa muutosta: 

”Suosittelemme Gallantia tilanteissa, joissa vaaditaan nopeaa, tehokasta ja asiantuntevaa muutosjohtajaa ja muutoskyvykkyyttä.”

Suosittelemme Gallantia tilanteissa, joissa vaaditaan nopeaa, tehokasta ja asiantuntevaa muutosjohtajaa ja muutoskyvykkyyttä.
Vikke Saarelainen, Varatoimitusjohtaja, Skarta Energy Oy

Asiakkaan palvelut

Skarta Energy Oy

  • Skarta Energy Oy on vuonna 2021 perustettu kotimainen uusiutuvan energian kehittäjä, joka tarjoaa tehokkaita puhtaan energian ratkaisuja kunnille, kaupungeille ja teollisuuden tarpeisiin ympäri Suomen.
  • Kotipaikka Espoo

Aiheeseen liittyvät julkaisut

Hannes Kuparinen

Financial Advisor

Hannes Kuparinen

Ota yhteyttä

Heräsikö kysymyksiä palveluistamme tai ratkaisuistamme? Ota yhteyttä. Tulemme yrityksesi tueksi niin muutostilanteisiin, kasvuun kuin arkeen.