Kannattaako henkilöstöhallinto hoitaa itse vai ottaa avuksi HR-palvelu?

Kannattaako henkilöstöhallinto hoitaa itse vai ottaa avuksi HR-palvelu?

Toimitusjohtajan tai yrityksen johdon aika ei aina riitä henkilöstöhallinnon tehtäviin.

Monessa yrityksessä henkilöstöhallinto ei varsinaisesti kuulu kenenkään vastuulle, vaan sen eri osa-alueet ja tehtävät ovat ajautuneet tiettyjen työntekijöiden hoidettavaksi. Yrityksessä voi olla esimerkiksi oma palkanlaskija, mutta muut henkilöstöhallinnon tehtävät on hajautettu usean eri henkilön hoidettavaksi, eikä henkilöstöhallintoa tai henkilöstöhallinnon johtamista ole hoidettu koordinoidusti.

Usein henkilöstöasiantuntijat työskentelevät organisaatiossa yksin löytäen itsensä kamppailemasta työlainsäädännön, henkilöstön jaksamisen ja kehittämisen viidakossa vailla mentoria tai sparraajaa. Gallantin HR Advisoreilla on laaja-alaista kokemusta henkilöstöhallinnon eri osa-alueista ja tietoa ajankohtaisista lakimuutoksista ja säädöksistä, he ovat mielellään tukena yrityksenne henkilöstöprosessien kehittämisessä.

HR-palvelu yrityksen henkilöstöhallinnon tukena

Toimitusjohtajalla, tai muilla yrityksen johtajilla, on usein kalenteri täynnä töitä yrityksen toimintaan liittyen eikä aika riitä henkilöstöhallinnon tehtäviin. Luottamalla henkilöstöhallinnon tehtävät osaavan kumppanin hoidettavaksi, resursseja vapautuu yrityksen varsinaisen liiketoiminnan kehittämiseen. HR-palvelun tarkoitus on toimia yrityksen henkilöstöhallinnon tukena.

Henkilöstöhallinto pitää sisällään paljon eri prosesseja ja lakivelvoitteita, joista tulee huolehtia. Apua haetaan yleensä ensin yhdelle osa-alueelle, esimerkiksi palkkahallintoon ja kumppanuutta syvennetään usein, esimerkiksi yrityksen kasvaessa. Jotta yrityksessä voidaan panostaa strategiseen kehittämiseen, vapauttaa aikaa liiketoiminnan kasvattamiseen tai tuoda vahvistusta henkilöstöhallinnon substanssiosaamiseen, suosittelemme HR-palvelua henkilöstöhallintonne tueksi.

HR-palvelu voi olla avuksi esimerkiksi seuraavissa tilanteissa

Haluat hoitaa kaiken lain mukaisesti ja kaipaat näkemystä henkilöstöhallinnon kehittämiseen

Henkilöstöhallinto edellyttää asiantuntemusta. HR Advisorimme varmistavat sen, että kaikki hoidetaan oikeaan aikaan, työlainsäädännön ja työehtosopimuksen mukaisesti.

Hyvin hoidettu henkilöstöhallinto ei kata pelkästään HR-prosesseja vaan lisäksi se tukee liiketoiminnan ja liiketoimintastrategian kehittämistä. Asiantuntijoillamme on kokemusta eri alojen yritysten HR-prosessien kehittämisestä ja niiden tuomisesta osaksi yrityksen strategiaa.

Haluat tehostaa yrityksen toimintaa ja saavuttaa kustannussäästöjä

Selkeät prosessit henkilöstöhallinnossa ja palkanlaskennassa selkeyttävät toimintatapoja ja toiminta tehostuu. Toimintaa tehostamalla HR-palvelu tuo säästöjä niin resursseihin kuin kustannuksiin.

Haluat panostaa yrityksen strategiaan ja menestykseen

Hyvin johdettu henkilöstö ja henkilöstöhallinto, joka on määritelty osaksi yrityksen strategiaa ja johtamiskäytänteitä, tukevat liiketoiminnan menestystä.

Tarvitset apua väliaikaisesti tai pidempään yhteistyöhön

Mikäli tarvitset väliaikaista tukea, pidempiaikaista yhteistyötä tai jonkun auttamaan akuutissa hädässä, on henkilöstöhallinnon asiantuntija aina käytettävissäsi. Palvelun määrää ja sisältöä voidaan muuttaa joustavasti yrityksen tilanteen mukaan. HR-palvelu tukee yritystä sen kasvun vaiheissa.

HR- konsultointipalvelu tarjoaa apua muutostilanteisiin sekä silloin, kun liiketoiminta kasvaa nopeasti ja tarvitaan konsultointia henkilöstöhallinnon prosesseihin tai johtamiseen liittyen. HR-päällikköpalvelu toimii apuna silloin, kun tarvitaan jatkuvaa henkilöstöhallinnon osaamista ja strategista suunnittelua.

Kuinka voimme olla yrityksesi avuksi?

Me Gallantilla olemme ymmärtäneet sen, että yrityksen sydän ja eteenpäin vievä voima on henkilöstö. Meille tärkeää on se, että asiantuntijamme tuntee asiakasyrityksen toimialan, liiketoiminnan, arvot ja strategian. Haluamme, että asiakkaallamme on mahdollisimman hyvät lähtökohdat ja tuki menestyksekkään liiketoiminnan toteuttamiseen.

Koska henkilöstöhallinto sisältää paljon eri prosesseja, voi olla vaikea tietää, miten sitä kannattaisi kehittää. Me autamme siinä mielellämme. Asiantuntijamme kartoittavat tilanteenne ja ehdottavat juuri teille soveltuvia ratkaisuja, oli kyseessä sitten lyhytaikainen projekti tai pitkäaikainen yhteistyö. Työskentelemme mielellämme myös teidän toimitiloissanne, mikäli se on tarpeen.

Voimme auttaa mm. näillä osa-alueilla:

 • Henkilöstöhallinnon tuuraukset eri tilanteissa
 • Esimiestyöskentelyn tuki
 • Neuvonta työlainsäädännöissä
 • Työ- ja komennussopimukset
 • HR- ja palkanlaskennan auditoinnit
 • Henkilöstöstrategian ja -suunnitelman rakentaminen
 • Henkilöstöprosessien kehittäminen ja käytäntöjen luominen
 • Sisäisen yhteistyön ja esimiestyön kehittäminen​
 • Palkkahallinnon prosessien kehittäminen
 • Yhteistoiminta
 • Työsuhdeneuvonta: palkanlaskennan erityiskysymykset, TES-neuvonta, työterveyshuollon yhteyshenkilönä toimiminen
 • Työsuhdejuridiikka: työoikeusasiat, irtisanomiset, työsuhteen päättämiset, riitatilanteet​ ja neuvonta
 • Kansainväliset tilanteet: ulkomaalaiset työntekijät Suomessa, lähetetyt työntekijät, komennussopimukset, neuvonta
 • Henkilökohtaiset kehityssuunnitelmat ja tuki kehittymisessä​

Jätä meille yhteydenottopyyntö, niin selvitetään miten voimme parhaiten olla henkilöstöhallintonne tukena.

Aiheeseen liittyvät julkaisut

Ota yhteyttä

Heräsikö kysymyksiä palveluistamme tai ratkaisuistamme? Ota yhteyttä. Tulemme yrityksesi tueksi niin muutostilanteisiin, kasvuun kuin arkeen.