Sonova Finland

Sonova Finland

Kun hätä on suurin, on Gallant lähellä

Loppuvuodesta 2017 Sonova Finland Oy:n taloushallintoa kohtasi ennalta arvaamaton ja ikävä yllätys. Pitkään talossa palvellut controller päätti lähteä kohti uusia haasteita. Tilalle oli saatava sekä riittävän pätevää että väliaikaista osaamista – mahdollisimman pian. Kiitos Gallantin, ratkaisu löytyi lähempää kuin Sonovalla osattiin odottaa, askeleen muita edellä ja vain muutaman korttelin päästä.

Arvostettuna kuulonhuollon asiantuntijana tunnettu Sonova on yli sadassa maassa edustettu, kansainvälinen toimija. Sveitsiläiskonsernin suomalainen tytäryhtiö Sonova Finland Oy edistää kuulemisen mahdollisuuksia niin sairaanhoitopiirien, niiden yhteenliittymien kuin loppukäyttäjienkin kanssa. Maailmanlaajuisesti Sonova on alansa markkinajohtaja, liikevaihdon ja tavaran määrässä mitattuna myös Suomessa.

– Palvelemme asiakkaitamme vuosikymmenien kokemuksella kumppaniemme kautta, verkkokaupassa sekä alamme ainoassa kivijalkamyymälässä. Tampereen Tullintorilla sijaitsevasta liikkeestämme löydät tarvitsemasi asiantuntijapalvelut, huollot ja tarvikkeet, kertoo Sonova Finland Oy:n maajohtaja Timo Ylihakola.

Kahdessa päivässä kansainvälisiin tehtäviin
Vaatimukset täyttävän taloushallinnon ammattilaisen löytyminen vaati vain yhden neuvottelun, jonka jälkeen alkoi tapahtua.

– Yksikään paikallisista toimijoista ei pystynyt tarjoamaan palvelua yhtä nopeasti kuin Gallant. Vakuutuimme välittömästi heidän osaamisestaan, tarjous oli selkeä kokonaisuus ja kaiken lisäksi asiantuntijan saaminen tarvittaessa myös paikan päälle onnistui toiveidemme mukaisesti. Gallantin asiantuntijalla oli lujaa SAP-osaamista, eikä budjetoinnin ja raportoinnin tekeminen Sveitsiin tai yhteistyö ruotsalaisen esimiehemme kanssa tuottanut hänelle minkäänlaisia ongelmia. Kaverilta taittui niin englanti kuin Tampereen murrekin. Ja vaikka aikaa varsinaiseen perehdytykseen jäi lopulta vain kaksi päivää, asiat lähtivät rullaamaan kitkatta ja tilanne oli pelastettu, Timo kiittelee.

Sopimuksen mukaan Gallantilta tarjottiin kiireapua siihen asti, kun sopiva controller-ehdokas löytyisi. Ja kuten tiedämme, parhaat osaajat on tavallisesti houkuteltava muualta. Niin myös tällä kertaa.

– Gallantin asiantuntija hoiti työnsä viimeisen päälle hyvin, aina seuraajansa perehdytystä myöten. Hänen ansiostaan saimme riittävästi aikaa suorittaa rekrytoinnin kunnolla, ja tehtävään valittu henkilö pääsi aloittamaan työnsä tehokkaasti. Suosittelen Gallantin palvelua lämpimästi, Timo toteaa.

Koska taloushallinnossa täytyy tapahtua nyt ja heti, eikä eilen, Sonovalla voidaan jatkossakin huokaista helpotuksesta, sillä apu on lähellä. Gallantin kanssa Timolla jää aikaa muuhunkin, eikä hänen tarvitse viettää iltojaan numeroita pyöritellessä – ei edes controllerin sairastuessa.

Gallantin asiantuntija hoiti työnsä viimeisen päälle hyvin, aina seuraajansa perehdytystä myöten. Hänen ansiostaan saimme riittävästi aikaa suorittaa rekrytoinnin kunnolla, ja tehtävään valittu henkilö pääsi aloittamaan työnsä tehokkaasti.
Maajohtaja Timo Ylihakola, Sonova Finland

Asiakkaan palvelut

Sonova Finland

  • Kokemusta kuuloalalta yli 20 vuotta
  • Kansainvälisen Sonova-konsernin tytäryhtiö, pääkonttori Sveitsissä
  • Edustajien ja verkkokaupan ohella kuuloalan erikoisliike Kaiku Tampereen Tullintorilla
  • Toimipaikka Tampere
  • Liikevaihto 2022 8.6m€
  • Henkilöstö 10

Aiheeseen liittyvät julkaisut

Ota yhteyttä

Heräsikö kysymyksiä palveluistamme tai ratkaisuistamme? Ota yhteyttä. Tulemme yrityksesi tueksi niin muutostilanteisiin, kasvuun kuin arkeen.