Raskaspari

Raskaspari

Due Diligencen avulla ymmärrystä ja turvaa yrityskauppoihin

Raskaan kaluston ammattilainen Raskaspari Oy tarvitsi kasvussaan yrityskauppaan liittyvää Due Diligence -tarkastusta. Gallant tuotti kohdeyrityksestä huolellisen tarkastusprosessin sekä selkeän analyysin yrityskaupan tueksi.

Raskaspari on kasvava raskaan kaluston ammattilainen, jolla on vuosikymmenen kokemus kaluston huoltamisesta, myynnistä ja korjauspalveluista. Yritys on Volvon ja Renaultin valtuuttama huolto ja jälleenmyyjä, joka toimii Iisalmen, Joensuun, Kotkan, Kouvolan ja Mikkelin alueella. Raskaspari Oy osti Nappa Machine Oy:n tytäryhtiökseen ja laajeni yrityskaupan myötä myös Kouvolaan.

Raskaspari oli käynyt neuvotteluja Nappa Machinen kanssa 1,5 vuotta, kunnes kaupasta tehtiin aiesopimus. Alusta asti oli selvää, että yritys halusi DD-prosessia hoitamaan ulkopuolisen tahon, joka voisi Due Diligencen avulla havaita kaikki yrityskauppaan liittyvät mahdollisuudet ja riskit kattavammin kuin pelkkiä julkisia lähteitä ja tilinpäätöstietoja käyttämällä. Raskaspari valitsi Gallantin kumppanikseen.

”Olimme käyneet vastaavan prosessin läpi aiemmassa yrityskaupassa, ja meille oli alusta asti selvää, että Due Diligence kannattaa tehdä. Se on ainoa oikea tapa hoitaa yrityskaupat”, kertoo Raskaspari Oy:n myyntijohtaja Heikki Tuomainen, joka on myös toinen yrityksen omistajista.

”Kun kaikki dokumentit on käyty asianmukaisesti läpi, niin silloin voi olla varma, että kaikki menee oikein. Saimme Gallantilta kattavan läpileikkauksen ostokohteena olevaan yritykseen ja vastaukset kaikkiin olennaisiin kysymyksiin”, kertoo Tuomainen ja jatkaa:

”Due Diligence vaikutti luonnollisesti meidän päätöksentekoomme, se on kuitenkin yrityskaupan selkäranka. DD-raportti vahvisti asioiden todenpitävyyden, joka loi meille turvaa ja helpotti merkittävän päätöksen teossa.”

Due Diligence -raporttiin kirjataan oleelliset asiat ostettavan yrityksen taloudellisesta, oikeudellisesta, verotuksellisesta ja henkilöstön tilanteesta, mikä helpottaa yritykseen liittyvää ostopäätöstä. Siitä Gallant saa Tuomaiselta kiitosta:

”Gallantin tekemä raportti helpotti haltuunottovaihetta. Saimme poiminnat niistä asioista, jotka ovat jo kunnossa, mutta myös niistä, jotka on hyvä huomioida ja niitä lähdemme jatkossa hoitamaan. Meille jäi DD-raportista eräänlainen käsikirja, joka helpottaa meitä jatkamaan eteenpäin. Kun Due Diligence on huolellisesti hoidettu, voimme keskittyä olennaisiin asioihin.”

”Gallantin toiminta oli selkeää. Prosessi hoidettiin sukkelasti ja raportti oli helposti luettavissa; sieltä oli helppo poimia olennaiset asiat. Oman kokemuksemme pohjalta voimme suositella Gallantia kaikille, joille yrityskauppa on ajankohtainen”, summaa Tuomainen.

Due Diligence -raportti loi meille turvaa ja helpotti merkittävän päätöksen teossa. DD-prosessi hoidettiin sukkelasti ja raportista oli helppo poimia olennaiset asiat.
Heikki Tuomainen, Myyntijohtaja, Raskaspari Oy

Asiakkaan palvelut

Raskaspari

  • Raskaspari Oy toimii Iisalmen, Joensuun, Kotkan, Kouvolan ja Mikkelin alueella Volvon ja Renaultin valtuutettuna huolto- ja jälleenmyyntiyrityksenä.
  • Kotipaikka Kuopio
  • Liikevaihto 2022 34,23 m€
  • Henkilöstö 116

Teemu Jokisuu

Financial Advisor

Teemu Jokisuu

Ota yhteyttä

Heräsikö kysymyksiä palveluistamme tai ratkaisuistamme? Ota yhteyttä. Tulemme yrityksesi tueksi niin muutostilanteisiin, kasvuun kuin arkeen.