KH-Koneet-refe-top

KH-Koneet

Monipuolista HR-osaamista liiketoiminnan kasvun, työturvallisuuden ja henkilöstön hyvinvoinnin edistämiseksi.

Yrityksemme KH-Koneet oli siinä kasvunvaiheessa, että tarvitsimme ammattitaitoa, tehoa ja osaamista henkilöstöhallintoomme. Olemme kasvaneet kovaa vauhtia, henkilöstön määrä ylitti sadan henkilön rajapyykin ja toimimme usealla eri paikkakunnalla. Huomasimme henkilöstöhallintomme vaativan ammattimaista otetta ja henkilöä, jolle myös henkilöstöhallinnon lakisääteiset toimintamallit ja rutiinityöt ovat tuttuja. Näin tilannetta kuvailee KH-Koneet Oy:n liiketoimintajohtaja Simo Ahlgren.

Konetoimittajana tarjoamme myös esimerkiksi huoltopalveluja, joten iso osa henkilöstöstämme on mekaanikkoja. Näin työturvallisuus ja siihen liittyvät henkilöstöhallinnon asiat ovat meille todella tärkeitä. Myös yhteistyö vaikkapa työterveyttä hoitavan yrityksen kanssa vaatii yhä enemmän osaamista, kun yrityksen koko kasvaa. Henkilöstöä palkataan jatkuvasti lisää, joten myös siihen liittyvät toimenpiteet on tehtävä ripeästi ja kerralla oikein.

Havaitsimme, että yrityksemme on kuitenkin sen kokoinen, että emme tarvinneet kokoaikaista henkilöstöhallinnon ammattilaista. Niinpä lähdimme etsimään ratkaisua, jossa asiantuntijaorganisaation ammattilainen hoitaa henkilöstöhallintoamme kolme päivää viikossa. Valitsimme kumppaniksemme Gallantin. Tähän valintaamme olemme olleet todella tyytyväisiä.

Henkilökemia tärkeää

Gallantin tarjoama kokonaisuus henkilöstöhallintoomme sopi meille erinomaisesti. Saimme myös ennen päätöstämme tavata asiantuntijan, joka valittiin hoitamaan henkilöstöhallintoamme. Tämä oli mielestäni erittäin tärkeää, sillä tällaisessa yhteistyössä henkilökemian tulee toimia hyvin. Sen lisäksi valitun asiantuntijan pitää ymmärtää, millaiseen yritykseen hän on tulossa.

Kun yritykseen etsitään ulkopuolista asiantuntijaa, on hyvä kiinnittää huomiota toimeksiannon selkeyteen. Tehtävänkuvaus ja roolijako kannattaa miettiä jo tässä kohtaa huolella, sillä silloin tehtävään löytyy oikea henkilö. Kommunikoinnin pitää olla molemmin puolin avointa ja suoraa.

Olemme olleet erittäin tyytyväisiä Gallantin asiantuntijan työhön. Meillä on nyt töissä hyvä henkilö, josta meille on todellista apua sekä liiketoiminnan kasvun että henkilöstön viihtyvyyden näkökulmasta.

Täytyy tunnustaa, että tällaiseen tehtävään vaaditaan melkoista moniosaajaa, joka pystyy nopeasti omaksumaan yrityksen tehtävät ja toiveet. Tässä on onnistuttu hienosti.

Gallantin asiantuntija hoitamassa henkilöstöpalvelujamme toimii meidän kokoisessa yrityksessä.

Saimme ennen päätöstämme tavata asiantuntijan, joka valittiin hoitamaan henkilöstöhallintoamme. Tämä oli mielestäni erittäin tärkeää, sillä tällaisessa yhteistyössä henkilökemian tulee toimia hyvin. Sen lisäksi valitun asiantuntijan pitää ymmärtää, millaiseen yritykseen hän on tulossa.
Simo Ahlgren, Liiketoimintajohtaja, KH-Koneet Oy
Asiakkaan kanssa on helppo työskennellä, sillä ihmisillä on oikeanlainen mentaliteetti. Kaikki ovat yrittäjälähtöisiä ja ymmärtävät oman panoksensa merkityksen koko yritykselle. Työyhteisössä vallitsee syvä luottamus ja se välittyy myös yhteistyössä asiakkaan kanssa.
Mira Mäkinen, HR Advisor

KH-Koneet Oy

  • Vuonna 1996 perustettu yritys, jonka tuotevalikoimasta löytyy oikea laite jokaiseen maanrakennuksen ja materiaalinsiirron käyttökohteeseen.
  • KH-Koneiden pääkonttori ja keskuskorjaamo sijaitsee Klaukkalassa, mutta toimipisteitä on ympäri Suomen.
  • KH-Koneet Oy on osa KH-Koneet Groupia, joka palvelee sekä Suomessa että Ruotsissa.
  • KH-Koneet Group-konserniin kuuluu Suomessa KH-Koneet Group Oy, KH-Koneet Oy, KH Tekninen Kauppa Oy, Edeco Tools Oy ja Crent Oy. KH-koneet Group Oy listautui pörssiin 9.5.2023.
  • KH-Koneet -konsernin liikevaihto 2021 (Suomi ja Ruotsi) 168,7 m€
  • KH-Koneet -konsernissa työskentelee yhteensä n. 200 henkilöä, joista Suomessa n. 110 henkilöä

Mira Mäkinen

Head of HR Advisory Services

Mira Mäkinen

Ota yhteyttä

Heräsikö kysymyksiä palveluistamme tai ratkaisuistamme? Ota yhteyttä. Tulemme yrityksesi tueksi niin muutostilanteisiin, kasvuun kuin arkeen.