fbpx
Gallant | | Ajankohtaista

Verojen maksujärjestely

Mikä verojen maksujärjestely on ja miten sitä haetaan?

Verojen maksujärjestelyssä on kyse helpotetusta maksujärjestelystä, joka koskee koronaviruksen aiheuttaman tilanteen vuoksi maksuvaikeuksiin joutuneita yrityksiä.

Verottaja suosittelee hakeutumaan järjestelyyn vasta sitten kun on jo erääntyneitä veroja. Maksujärjestelyä voi pyytää 1.3.2020 tai sen jälkeen erääntyvien verojen maksuun. Mikäli maksujärjestely hyväksytään, niin järjestelyn piiriin lisätään kaikki syntyvät verovelat ilman erillistä pyyntöä, aina 31.5.2020 asti.

Maksuerät on mahdollista jakaa enintään kahdelle vuodelle ja ensimmäinen erä tulee maksuun kolmen kuukauden kuluttua siitä, kun tämä järjestely on hyväksytty. Maksujärjestelyssä olevia veroja ei lähetetä ulosottoon, eikä myöskään julkaista verovelkarekisterissä tai protestilistalla.

Lisäksi verojen viivästyskorko laskee seitsemästä (7) prosentista neljään (4) prosenttiin, koskien näitä järjestelyssä olevia veroja.

OmaVerossa voi hakeutua verojen maksujärjestelyyn 25.3.2020 alkaen, sekä lisäksi puhelimitse Verohallinnon puhelinnumerosta 029 497 028. Poikkeuksena auto- ja valmisteverotus, jonka pyynnön voi tehdä vain puhelimitse numerosta 029 497 156.

Ennen yhteydenottoa tai hakemuksen laatimista, tulisi olla selvillä mille euromäärälle lykkäystä ollaan hakemassa, sekä miten moneen erään haluaisi järjestelyn piiriin kuuluvan summan maksaa.

Oma kirjanpitäjä voi olla apuna verojen maksujärjestelyissä.