fbpx

Asiakkaan käytössä olevat palvelut:

”Gallant hallitsee monialakonsernin taloushallinnon”

Herkullisista tuotteistaan tunnetun Finnsweet-konsernin liiketoiminta on taloushallinnon asiantuntijoille monipuolinen kokonaisuus – tehtaiden, myymäläketjun, tukun sekä varaston vaatimukset on pystyttävä hallitsemaan yhdessä ja erikseen. Sokerina pohjalla on laadukkaalla palvelulla ansaittu keskinäinen luottamus.

Finnsweet on makeisten, suklaan ja leipomotuotteiden tuonti- ja tukkukauppaa sekä pakkausta ja valmistusta harjoittava monialakonserni ja perinteikäs perheyritys. Konserniin kuuluvat myös Finlandia Candyn tehtaat Riihikoskella ja Suomussalmella, sekä pääkaupunkiseudulla toimiva Karkkitori-myymäläketju. Pääosa liikevaihdosta muodostuu maahantuotavien makeisten myynnistä, ja myös vientiä kehitetään voimakkaasti. Sydämeltään suomalaisena Avainlippu-yrityksenä Finlandia Candy on solminut yhteiskuntasitoumuksen, joka lupaa valmistuksen pysyvän Suomessa sekä pyrkimyksen kotimaisten raaka-aineiden käyttöön. Konsernin kirjanpidon, palkanlaskennan, sekä myynti- ja ostoreskontrat kattava yhteistyö Gallantin kanssa jatkuu yli 20 vuoden ajalta tuttujen asiantuntijoiden sekä uusien vahvistusten voimin.

– Gallant hallitsee monialakonsernin taloushallinnon. Heillä on riittävät resurssit, laaja-alainen osaaminen sekä edellyttämämme laadukas ja joustava palvelu, kertoo Finnsweet-konsernin talouspäällikkö Tamara Liimatainen.

Monipuolista konsernilaskentaa

Finnsweet-konsernin kolme toisistaan poikkeavaa liiketoiminta-aluetta, tehdastuotanto, myymälät sekä tukku- ja varastotoiminta, tuovat haasteensa konsernilaskentaan.

– Tehtailla lasketaan kapasiteettia ja tuotteiden kannattavuutta suhteessa tuotantoon. Myymälöissä seurataan katetta ja niiden kulurakenne on erilainen. Lisäksi tukku- ja varastopuolen ansaintalogiikka poikkeaa kummastakin, ja niissä on tunnettava varaston kierto sekä kausittaiset piikit, Tamara jatkaa.

Kiireisessä taloushallinnossa korostuu oikeellisen tiedon merkitys. Gallantin ansiosta asiat hoidetaan kerralla kuntoon, eikä niitä tarvitse jälkikäteen tarkistella. Kun taloushallinto toimii, paranee niin asiakkaiden, henkilöstön kuin sidosryhmien tyytyväisyys.

– Esimerkiksi palkat ja laskut maksetaan sekä ajallaan että oikein, eikä turhia perintäkirjeitä lähetetä. Gallant ansaitsee kiitoksen myös valmiudesta hyödyntää järjestelmäämme, johon kuuluvat taloushallinnon ohella tuotannonohjaus ja logistiikka. Digitalisaation myötä jo kolmannes taloushallinnon asioista kirjautuu automaattisesti, mikä säästää aikaa ja rahaa sekä vähentää inhimillisiä virheitä, Tamara toteaa.

Finnsweetin suunnitelmissa on niin sisäisen laskennan kuin raportoinnin kehittäminen entistä tehokkaammaksi hallituksen ja johdon työkaluksi.

– Taloushallinnon osaajia etsiviä neuvon hankkimaan ennen kaikkea fiksun kumppanin. 25 vuoden kokemuksella sanon, että tärkeintä on luottamus. Gallantin ansiosta voimme rauhassa keskittyä työhömme. He ovat hoitaneet asiansa erinomaisesti, joten suosittelen heitä lämpimästi, toteaa Finnsweet-konsernin toimitusjohtaja Petri Salonen.

Jätä meille yhteydenottopyyntö, niin katsotaan olisimmeko me yrityksellenne sopiva kumppani!